Η ιστορία του ελαιόλαδου
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι όροι” Μεσόγειος” και” Ελιά” είναι σχεδόν ταυτόσημα.
Σύμφωνα με τον Ιστορικό F. Brodel’ Η Μεσόγειος αρχίζει εκεί όπου οι πρώτες ελιές μεγαλώνουν και σταματάει εκεί που σχηματίζονται τα πρώτα φοινικοδάση στην αφρικανική ήπειρο.”
Στην αρχαιότητα το ελαιόλαδο, ή το «υγρό χρυσό» κατά τον Όμηρο, δεν ήταν απλά τροφή αλλά ένα σύμβολο δύναμης και υγείας, ένα φάρμακο, μια πηγή μαγείας και θαυμασμού.
Ιδιαίτερα στην αρχαία Ελλάδα, οι αθλητές έτριβαν όλο τους το σώμα με λάδι μετά την προπόνηση, όχι μόνο για την υγιεινή, αλλά και επειδή πίστευαν ότι το ελαιόλαδο δυναμώνει και φέρνει καλή τύχη.
Σύμφωνα με τον Ιστορικό F. Brodel’ Η Μεσόγειος αρχίζει εκεί όπου οι πρώτες ελιές μεγαλώνουν και σταματάει εκεί που σχηματίζονται τα πρώτα φοινικοδάση στην αφρικανική ήπειρο.”
Στην αρχαιότητα το ελαιόλαδο, ή το «υγρό χρυσό» κατά τον Όμηρο, δεν ήταν απλά τροφή αλλά ένα σύμβολο δύναμης και υγείας, ένα φάρμακο, μια πηγή μαγείας και θαυμασμού.
Ιδιαίτερα στην αρχαία Ελλάδα, οι αθλητές έτριβαν όλο τους το σώμα με λάδι μετά την προπόνηση, όχι μόνο για την υγιεινή, αλλά και επειδή πίστευαν ότι το ελαιόλαδο δυναμώνει και φέρνει καλή τύχη.